بسیار شنیدهایم که هنر، علم، پزشکی، تکنولوژی و … در پشرفت بشریت و بهتر کردن دنیا اثر گذارند.
ولی آیا بازیها که اکثریت آن را وقت تلف کردن، اعتیادآور و آسیبزا میدانند، میتوانند دنیا را به جای بهتری تبدیل کنند.
جین مک گانیگال (Jane mcGonigal) در سخنرانی خود درباره مورد این موضوع صحبت میکند.
با ما در جزیره ی بازی همراه باشید.
جین مک گانیگال کیست؟
ابتدا برویم جین مک گانیگال را معرفی کنیم. ببینیم او چه کسی است که چنین ادعای دارد.
جین مک گانیگال، طراح بازیست و بیشتر از ۱۰ سال است که در زمینهی بازی تحقیق و پژوهش میکند. او ۲ کتاب در زمینهی بازی با نامهای Reality is Broken و Super Better نوشته است. البته هیچکدام از این کتابها هنوز به زبان فارسی ترجمه نشدهاند.
گیمرها حدود ۳ میلیارد ساعت در هفته مشغول بازیهای آنلاین در دنیا هستند. این آماری است که مک گانیگال در ابتدای صحبت های خود میگوید. از آنجا این سخنرانی برای سال ۲۰۱۰ است، قطعا آمار و ارقام نسبت به الان تغییرات بسیار داشتهاند.
امروزه گیمرها بیشتر شدهاند و سرعت اینترنت نیز نسبت به دهه قبل بسیار بیشتر شده است. پس یقینا این آمار بیشتر از این عدد شده است. با این وجود ۳ میلیارد نیز عدد شگفت انگیزیست.
چرا مطالعه و تحقیق بر روی بازیها
جین مک گانیگال در بخشی از سخنرانی خود با توضیحاتی درمورد بازی و زندگی، دلیل مطالعه و تحصیل در این زمینه را بیان کرده است. صحبتی که بسیار جذاب است:
« ما احساس میکنیم آنقدری که در بازی خوب هستیم، در زندگی واقعی خوب نیستیم. منظورم از خوبی، موفقیت نیست. در دنیای بازیها، دستاوردهای بیشتری داریم. ولی از خوب، منظورم انگیزه داشتن برای چیزی است که ارزشش را دارد.
به عقیدهی من، خیلی از ما در بازیها بهترین نسخه خودمان هستیم. بیشتر احتمال دارد که به دیگران کمک کنیم و زمانی که مشکلی پیش میآید به آن میچسبیم تا مشکل را حل کنیم. حتی با شکست و باختن نیز تسلیم نشده و دوباره تلاش میکنیم تا به پیروزی و موفقیت برسیم.
ولی در زندگی واقعی، وقتی با شکست یا مانعی روبهرومیشویم، اغلب احساس مغلوب شدن، نگرانی، افسردگی، خشم، ترس، عیب جویی و … داریم. ولی در هنگام بازی کردن، هیچ وقت چنین احساساتی به سراغمان نمیآید. »
به گفته مک گانیگال ما با بیشمار بازیکن خارقالعاده و حرفهای در جهان روبهرو هستیم. بازیکنهایی که هنوز دنیای واقعی را نجات ندادهاند. ولی آنها منابع انسانی ما هستند و ما میتوانیم از نبوغ، اشتیاق، خوشبینی، پشتکار و خلاقیت آنها بهره ببریم تا دنیا را به جای بهتری تبدیل کنیم.
حتما میپرسید چگونه؟
پس بهتر است سخنرانی کامل زیر را ببینید. در این سخنرانی با مثال از چند بازی و توضیح چند تحقیق و پژوهش به این پرسش پاسخ داده میشود.
نظرات خود را نیز با ما در میان بگذارید.